Álomkonyha

Amikor a piros szóra asszociálunk, akkor a tűz és a szenvedély szavak jutnak elõször eszünkbe, míg a fehér jelentése a tisztasággal és az egyszerűséggel forrt össze. A kettőről együtt bátran állíthatjuk: vibráló letisztultság, akárcsak a képen látható konyha.

konyha

Lendületet és energiát sugall ez az eredeti színösszeállítás, itt biztosan öröm a sütés-főzés. Eklektikus stílusú konyha, ahol egy légtérben él a modern, a klasszikus és a minimál. A magas fényűre lakkozott bútorfrontok, a nyújtott formák és a professzionális konyhák világát idéző beépített konyhagépek jellemzik ezt a minimalista stílusú bútort.

Az U alakú kecses pult elsősorban a praktikumot tartja szem előtt, és a "mindennek megvan a maga helye érzést" kelti aszemlélőben. A bútorra jellemzőek a kihúzható rácsok és a sarokelemet kihasználó kifordítható polcelemek. A konyhagépek formája követi a kecses pult ívét. Ügyes megoldás, hogy a designerek a mosogató mellé helyezték el a kerámia főzőlapot és a grillrácsot vagy Tepan Yakit (japán grill). A mosogatómedence belesimul a munkalapba, mely lehet rozsdamentes acél vagy gránit. A beépített hűtő és borhűtő fémfelületei az abszolút minimalista stílust képviselik, míg a neobarokk tükör és porcelánkészlet a klasszikus polgári ízlést sugallja.

A hófehér környezetben a piros bútor magára vonja a figyelmet. Nagyon elegáns, látványos, tisztaságot sugall a tér, a kevés szín használata praktikus és otthonos érzést nyújt. A pult és a nyitott polcú konyhaszekrény leginkább nagy térben érvényesül, nem mutat jól, ha bezsúfoljuk egy kis helyiségbe.

Elsőre talán meghökkentő a két szín párosítása a lakberendezésben, de eredetisége semmiképpen nem elhanyagolható.

Ne féljünk merészek lenni, ha éppen lakásfelújítást tervezünk, bátran használjuk ezt a színösszeállítást és formavilágot, ha kellőképpen impulzív alkatok vagyunk.

Otthonok és Kertek magazin I / 1.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz


Legfrissebb bejegyzések:
2015-10-26
Előszobák
 | részletek
2015-10-26
Gardrobszobák
 | részletek
2015-10-26
Fürdőszobák
 | részletek
Családi ház egyik...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.